Zdrowie na talerzu
2017-03-10 12:50:45To , że owoce i warzywa powinny codziennie gościć w naszym menu wiedzą uczniowie z klasy 3b. W środę (8 marca) kolejny raz przypomniały sobie zasady zdrowego odżywiania, wiedzę o dobroczynnym wpływie witamin zawartych w owocach i warzywach na zdrowie. Tego dnia pięknie pachniało nie tylko w sali 25, ale także w całej szkole takimi owocami, jak ananasy, kiwi, winogrona, banany, gruszki, jabłka, pomarańcze i mandarynki. Dzieci ubrane w kolorowe fartuszki, dzielnie zabrały się do pracy i przygotowywały owocowe sałatki. Zaopatrzone były w deseczki i nożyki, którymi umiejętnie i bezpiecznie się posługiwały.
Efektem wspólnej pracy były dwie pełne miski sałatki, którą dzieci wspólnie degustowały. Smakowała ona nie tylko dzieciom z klasy 3b, ale także pracownikom szkoły oraz koleżankom i kolegom z innych klas. (mf) <Galeria zdjęć>